Bekleedt de grootste
taart met fondant/ marsepein en
sugarpaste colour ruby
Bekleedt de middelste
taart met de kleur pink.
En bekleedt de
kleinste taart met baby blue.
Doe de bruine
funcakes fondant in de sugarcraftgun.
Maak hier sliertjes van, lijm deze aan de
onderste taart.
Rol een stuk witte fondant uit, en steek hier de flower
blossom uit.
Met een
penseeltje kan je een beetje dusky pink erin poeder
Rol een stukje ruby fondant uit en steek de plaque cutter
hier in.
Met een beetje alcohol en de goudpoeder kan je het randje
verven.
Plak deze op de middelste taart.
Maak een beetje fondant geel, rol een stukje uit, en de
steek het vogeltje uit.
Met een beetje alcohol en de goudpoeder kan je het
vogeltje verven.
Rol een stukje witte fondant uit, en steek
kleine rondjes uit.
Plak deze ook weer met eetbare lijm op je
taart.
Rol een stuk
fondant/marsepein uit, snij met de fmm ribbon cutter een mooie rand uit.
Zet de FMM
Straight frill cutters no. 3 precies tegen het randje aan en steek deze
uit.
Plak deze met eetbare lijm tegen je taart.
Gebruik van de siliconen mal
Wij raden u aan om een mengsel van 50:50 suikerpasta (rolfondant) en
bloemenpasta te gebruiken. De pasta moet goed worden doorgekneed tot het soepel
is en geen scheurtjes meer vertoont.
Wellicht nuttig om bij de hand te hebben is een fijn paletmesje (met een dun
blad) en een dusting pouch gevuld met maïzena voor het licht inpoederen van de
mal.
Neem een bolletje pasta net genoeg om de mal te vullen, druk dit stevig in de
mal met uw vingers en duimen. Verwijder eventueel de te veel aangebrachte pasta
met een fijn paletmesje vanuit het midden van de vorm. Probeer het mesje niet
door de pasta heen te duwen, maar voorzichtig met zagende bewegingen. U kunt
met de vingers van uw andere hand de pasta vasthouden.
Met een klein beetje oefening
krijgt u deze techniek zo onder de knie.
U kunt nu de vorm uit de mal halen door de mal voorzichtig te verwijderen.
Afhankelijk van de verhouding
die u in de mix heeft gebruikt, komt de vorm zuiver uit de mal en is de mal
schoon.
Een andere mogelijkheid is om de gevulde mal 20 tot 30 minuten in de vriezer te
leggen om de pasta hard te laten worden.
Gebruik de garret frill voor het bovenste gedeelte
van de taart.
Je kan er leuke roosjes op doen icm de fpc
Multi roos.
Heel veel succes en plezier met het maken
van een hipperderhip taart !
Wij raden u aan om een mengsel van 50:50 suikerpasta (rolfondant) en bloemenpasta te gebruiken. De pasta moet goed worden doorgekneed tot het soepel is en geen scheurtjes meer vertoont.
Wellicht nuttig om bij de hand te hebben is een fijn paletmesje (met een dun blad) en een dusting pouch gevuld met maïzena voor het licht inpoederen van de mal.
Neem een bolletje pasta net genoeg om de mal te vullen, druk dit stevig in de mal met uw vingers en duimen. Verwijder eventueel de te veel aangebrachte pasta met een fijn paletmesje vanuit het midden van de vorm. Probeer het mesje niet door de pasta heen te duwen, maar voorzichtig met zagende bewegingen. U kunt met de vingers van uw andere hand de pasta vasthouden.
U kunt nu de vorm uit de mal halen door de mal voorzichtig te verwijderen.
Een andere mogelijkheid is om de gevulde mal 20 tot 30 minuten in de vriezer te leggen om de pasta hard te laten worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten