maandag 2 september 2013

Basis Taart

Mix de biscuitmix 8 minuten op de snelste stand en 2 minuten op de langzaamste stand.
Denk erom dat je de eieren vooraf in een bakje warm water doet!!

Spray je bakvorm in met bakspray, en verdeel de biscuitmix in je bakvorm

Ongeveer 30 minuten in de oven!!

Draai je taart om op een cake card

Beweeg de zaag met snelle bewegingen heen en weer en zorg dat je pootje op tafel blijven

Spuit een dijkje botercreme om tegen te gaan dat je vulling eruit loopt.

Trempeer je taart met bijv marasquin.
Je houdt je taart langer vers en het geeft een lekkere smaak aan je taart

Vulling naar wens in je hart
(bijv aardbei bavarois)


De 2e laag erop, ook een dijkje botercreme spuiten en vullen met bijv. aardbeivulling.

De 3e laag erop.

Smeer de hele taart in met botercreme.
Dit is een plaklaag voor je marsepein

Doe je spatel zo nu en dan even in heet water, dan trek je de biscuit ook niet stuk.


Des te strakker je taart is afgesmeerd.
Des te strakker je taart straks is.
Zet je taart minstens een half uur in de koelkast zodat het botercreme kan opstijven.

Vet je marsepein even in met crisco en rol de marsepein uit..

Even met een smoother over je marsepein om alle oneffenheden te verwijderen

Leg je lap marsepein over je taart heen..

Smoother de bovenkant van je taart, en haal alle vouwen uit de taart..




Snij nu met behulp van de knife and scriber tool de marsepein langs de rand af.

Eventueel nog even met de smoother de oneffenheden weghalen.

Voor de rolroosjes rol je een klein stukje marsepein uit

Met de jem strip cutter no.5 kun je een perfect rechte strip/ strook uitsteken.

Vouw deze dubbel..

En rol deze op.
Resultaat: een superleuk rolroosje.

Steek hartjes uit het marsepein en plak het op met eetbare lijm.
Tadaaaaa!!!



Met vriendelijke groet, Yvonne Nieuwold - Vos. De Schans 31 9951 VJ Winsum Gn www.juffrouwtaart.nl http://www.facebook.com/JuffrouwTaart